Opdating om digital platform – Digital Medieproduktion

Del det med dine venner |

Tidligere har jeg som led i min uddannelse indsamlet besvarelser i en undersøgelse. Jeg havde en idé jeg syntes var god, og brugte spørgeskemaet til at bekræfte efterspørgslen. Spørgeskemaet viste rigtigt nok at der var nogle tendenser der pegede imod interessen af en ny digital platform.

Tilbage i november 2016 lavede jeg et opslag om den nye digitale platform, hvor jeg også lovede at opdatere med hvad der sker med platformen. Se opslaget her: http://www.maxfest.dk/2016/11/09/spoergeskema-til-ny-digital-platform/

ny digital platform

Koncept om en ny digital platform

Konceptet er en online platform, der gør det muligt at søge efter, eller oprette, opslag om
frivilligt projektarbejde indenfor kodning og design fag. Som iværksættere, firma eller endda privatperson
bliver det nemt at søge efter hjælp til udvikling af digitale løsninger, som f.eks. logo, hjemmeside
eller reklamer. Udviklere, designere og andre deltagere i den digitale mediebranche får muligheden for at
søge efter projekter de kan deltage i, hvor det primære formål er at opnå mere erhvervserfaring.

Undersøgelsen

I spørgeskemaet fandt jeg ud af at mange i mediebranchen aldrig har haft et arbejde i branchen, eller kontakt til firmaer i det hele taget. Halvdelen af respondenterne mener at de på et tidspunkt har haft brug for hjælp til udvikling af en digital løsning, som f.eks. logo eller website. ~70%, mener at de kunne bruge en platform hvor man kan bede om hjælp til digitale løsninger, hvor kun ~7%, mener at de allerede har dækket deres behov
med en eksisterende løsning. Den hyppigste grund til ikke at ønske hjælp, er kunne gøre det selv.

survey

På bagrund af undersøgelsens resultater udformende jeg konceptet til platformen. Da konceptet var rimeligt udformet begyndte jeg at interviewe respondenter. Her fik jeg 3 kritiske indsigter.

  1. Unge udviklere har meget svært ved at komme ud på arbejdsmarkedet efter de har færdiggjort deres uddannelse.
  2. Unge/Nye iværksættere ønsker at finde billigere alternativer til eksisterende løsninger.
  3. Alle respondenter mente at de på et tidspunkt i deres liv, kunne have brugt en platform, som den jeg beskrev.

Platformen vurderer jeg til at kunne have potentiale. De unge udviklere kan hjælpe en iværksætter i gang, og iværksætteren bidrager til at udvikleren kan få erfaring.

Platformens status

Platformen har potentiale, da interessen eksisterer. På et tidspunkt kunne jeg godt finde på at arbejde videre med platformen, men på nuværende tidspunkt mener jeg at den tager for meget tid i forhold til et kortsigtet udbytte. Det er svært at lancere en side med at abstrakt koncept. Jeg mener at platformen ikke vil have succes medmindre at jeg hurtigt kan få en stor brugerbase, hvilket ville kræve en stor indsats at markedsføre. På nuværende tidspunkt mener jeg at mine studier har prioritet, men jeg håber at platformen en dag bliver en virkelighed i en eller anden form.